Jakaumat

ELÄINRADAN JAKAUMAT

Eläinradan merkit voidaan jakaa kahteen, kolmeen tai neljään ryhmään riippuen siitä miten merkit halutaan jakaa.

KAKSIJAKO

Eläinradan merkit voidaan jakaa kahteen osaan – positiivisiin/maskuliinisiin tai negatiivisiin/feminiinisiin merkkeihin.
Positiivisia merkkejä ovat Oinas, Kaksoset, Leijona, Vaaka, Jousimies ja Vesimies.
Negatiivisia merkkejä puolestaan ovat Härkä, Rapu, Neitsyt, Skorpioni, Kauris ja Kalat.

KOLMIJAKO

Kolmeen ryhmään jaettaessa merkit jaetaan johtaviin-/kardinaalimerkkeihin, kiinteisiin merkkeihin ja muuttuviin merkkeihin.

Johtavia merkkejä ovat Oinas, Rapu, Vaaka ja Kauris – nämä ovat neljän alkuaineen päämerkit ja merkitsevät aina toiminnan alkua ja yritteliäisyyttä.

Kiinteitä
merkkejä ovat Härkä, Leijona, Skorpioni ja Vesimies – kaikki itsepäisiä merkkejä jotka merkitsevät tasapainoisuutta ja päättäväisyyttä.

Muuttuvia
merkkejä ovat Kaksoset, Neitsyt, Jousimies, Kalat – nämä merkitsevät epäröintiä ja epävakautta, heilahtelua ja muuttuvaisuutta.

NELIJAKO

Nelijaossa eläinradan merkit jaetaan ryhmiin alkuaineiden – tulen, ilman, maan ja veden – mukaan ja näitä ryhmiä voidaan kutua myös kolminaisuuksiksi.

Tulen kolminaisuuteen kuuluvat Oinas, Leijona ja Jousimies – nämä ovat toiminnan, mielijohteiden ja ulospäinsuuntautumisen merkkejä.

Ilman kolminaisuuteen kuuluvat Kaksoset, Vaaka ja Vesimies – intellektualismin, hajaantuneisuuden ja tasapainoon pyrkimisen merkit.

Maan
kolminaisuuteen kuuluvat Härkä, Neitsyt ja Kaurin – erittelyn, materialismin ja vallassapidon merkit.

Veden kolminaisuuteen kuuluvat Rapu, Skorpioni ja Kalat – sisäänpäinkääntyneisyyden, tunteellisuuden, mielikuvituksen sekä runollisuuden merkit.

© 2005- Uniluoto.com. Kaikki oikeudet pidätetään. Kaikenlainen kopionti kielletty. Sivukartta - Mediakortti