Asuinpaikat

Astrologia on havaintotiedettä – se perustuu ihmisten tekemiin havaintoihin taivaalla. Jo muinaiset astrologit huomasivat että planeettojen välillä on yhtäläisyyksiä ja samankaltaisuuksia sekä sen seikan että planeetat säteilivät suuremmalla voimalla niiden ollessa tähdistönsä kohdalla tai vastaavasti ne säteilivät heikommin ollessaan vastakohtaisen tähdistön kohdalla.

Astrologiassa ”asuinpaikka” tarkoittaa sitä että planeetta on omassa tähdistössään – sen sanotaan hallitsevan tai olevan silloin asuinpaikassaan.
Kun taas planeetta on vastakkaisen tähdistön kohdalla sen sanotaan olevan ”maanpaossa” ja sen vaikutus on silloin heikentynyt.

On olemassa myös kaksi muuta vaihetta, jotka riipuvat siitä onko planeetta samankaltaisensa tähdistön vaikutusalueella vai vastakohtaisen tähdistön vaikutusalueella. Näitä vaiheita kutsutaan ”ylennys-” ja ”alennus-” vaiheiksi.
”Ylennys” (tai eskalaatio) tarkoittaa että planeetan vaikutus on voimistunut ja ”alennus” tarkoittaa että planeetan vaikutus on heikentynyt.

PLANEETTA ASUINAPAIKKA / HUONE YLENNYS MAANPAKO ALENNUS
Aurinko Leijona Oinas Vesimies Vaaka
Kuu Rapu Härkä Kauris Skorpioni
Merkurius Kaksoset / Neitsyt Neitsyt Jousimies Kalat
Venus Härkä / Vaaka Kalat Skorpioni Neitsyt
Mars Oinas / Skorpioni Kauris Vaaka Rapu
Jupiter Jousimies Rapu Skorpioni Kauris
Saturnus Kauris Vaaka Härkä Oinas
Uranus Vesimies Kaksoset Leijona Jousimies
Pluto Skorpioni Rapu Neitsyt Kauris
Neptunus Kalat Härkä

HUOM!

Merkuriuksella, Venuksella ja Marsilla on kaikilla kaksi asuinpaikkaa. Neitsyt on merkuriuksen päivähuone ja Kaksoset on Merkuriuksen yöhuone, Vaaka on Venuksen päivähuone ja Härkä on Venuksen yöhuone. Oinas on Marsin päivähuone ja Skorpioni on Marsin yöhuone.

© 2005- Uniluoto.com. Kaikki oikeudet pidätetään. Kaikenlainen kopionti kielletty. Sivukartta - Mediakortti