Rapu

PÄIVÄMÄÄRÄT

22.6. – 22.7.

ELEMENTTI

Vesi

PLANEETTA

Kuu

ESITTELY

Rapu on veden merkki, johtava merkki, jota Kuu hallitsee Jupiterin ollessa ylennetty. Saturnus on tällöin maanpaossa ja Mars alennettu.

Luonnossa merkki edustaa hedelmällistä aikakautta symbolisoiden äitiä, raskautta ja hedelmöitettyä siementä.

Rapu samaistetaan äitiin, perheeseen ja elämänveteen – vesi on aina ollut ”kaiken elämän äiti”.

Ravun metalli on hopea, kivi on aito helmi tai kuukivi, väri valkoinen ja viikonpäivä maanantai.

TEMPERAMENTTI

Rapu lukeutuu hitaisiin ihmisiin.

TERVEYS

Ravun merkki liitetään vyötäröön, ruoansulatuselimiin ja imusuonistoon, siksi Ravuilla esiintyykin paljon vatsan turvotusta ja muita vatsavaivoja. Ruoansulatus on normaalia hitaampaa ja heillä voi olla myös kouristuksia tai mahahaava. Kaikesta huolimatta Ravuilla on yleensä pitkä elinikä.

LUONNE

Ravun psykologinen maailma on monimutkainen, Rapu elää eräänlaisen henkisen suojakuoren alla suojaten näin haavoittuvuutensa maailmalta. Ravut ovat levottomia ja haavoittuvaisia ja he ovat läheisesti yhteydessä heitä ympäröivään kosmiseen maailmaan. Rapu tarrautuu tiukasti menneisyyteensä mutta suuntaa silti kohti tulevaisuutta häilyen näiden kahden maailman välillä.

Ravut ovat tunneihmisiä, jotka ahdistuvat helposti kaikista tunteisiinsa liittyvistä voimista ja asioista. Fyysisen voiman ja aggressiivisuuden puutteen rapu korvaakin tunnemaailman voimallisuudella. Rapu on herkkä runoilija ja taivaanrannanmaalari mutta rapu ei osaa olla päättäväinen ja moni asia jääkin vähän puolitiehen.

Ravun epäröivä käytös ja epävarma elämänasenne kätkee hänen sinnikkyytensä ja itsepäisyytensä. Rapu saattaa vaikuttaa vetkuttelijalta ja saamattomalta hänen odottaessaan itselleen sopivaa aikaa aloittaa jonkun tehtävän suorittaminen, mutta Rapu ei silti ole jouten vaan tekee jotain muuta sillä aikaa.

Rapu on herkkä, itsepintainen ja huomattavsti materialistisempi kuin haluaa edes itselleen myöntää – Ravut rakastavat mukavuutta. Rapu on rakastettava ja kelvollinen yksilö vaikkei koskaan pääsekään itsekeskeisyydestään eroon. Rapu kuitenkin korvaa osan itsekeskeisyydestään sovittelevalla asenteella ja sopuisalla luonteellaan.

SEURAELÄMÄ

Rapu haluaa tunneihmisenä että hänestä välitetään ja että häntä kohtaan osoitetaan kiintymystä. Ravun ja häntä ympäröivien ihmisten välinen sopusointu riippuu täysin siitä kuinka paljon Rapu tuntee kiintymystä ja saa itse sitä toisilta. Ravulle muutama ystävällinen sana työnantajalta on paljon tärkeämpää kuin muhkea rahallinen korvaus.

Koska Rapu on arka, hienotunteinen ja välillä myös etäinen, hänen on vaikea ystävystyä ja Ravuilla onkin usein melko suppea ystäväpiiri. Näiden vähäisten ihmisten joukossa hän on kuitenkin suosittu ja pidetty ihminen. Rapu pitää siitä että hänen luonaan käydään kylässä ja hän pyrkiikin aina luomaan miellyttävän ja rauhallisen ilmapiirin vierailleen eikä aseta mitään vaatimuksia heille.

TUNNE-ELÄMÄ

Rapu tarvitsee suunnattomia määriä rakkautta. Kaikki päätökset mitä Rapu ikinä elämässään tekee riippuvat siitä miltä Ravusta tuntuu. Tunne määrää Ravun elämässä kaikissa asioissa.

Ravulla on hyvä mielikuvitus ja hän on aistillinen ja haaveileva ja elääkin mielellään ilmapiirissä joka sulkee pois elämän kylmät tosiasiat. Aviomiehenä rapu on erinomainen, jopa hieman isällinen, omistushaluinen, mustasukkainen ja puolustaa kumppaniaan tilanteessa kuin tilanteessa. Hän vaatii taukoamatta rakkaudenosoituksia puolisoltaan ja pysyttelee mielellään kotona jossa hän voi elää omassa yksityisessä kauniissa maailmassaan.

AMMATIT

Rapu pitää matkustamisesta ja hän eksyy usein merimieheksi, kalastajaksi tai rannikkovartijaksi. Kirjailijana Rapu kietoo lukijat pauloihinsa verbaalisesti lahjakkailla kuvauksilla kauniimmasta maailmasta. Koska Rapu rakastaa menneisyyttä, hänestä tulee myös oivallinen historoitsija. Taidemaalarina Rapu maalaa mielellään luontoa, merta ja idyllisiä historiallisia näkymiä kuten linnojen raunioita.

Arkisemmissa ammateissa Rapu voisi olla vaikka kirjanpitäjä, sillä Ravulla on taito pitää talous hallinnassa. Rapu työskentelee mieluummin pienessä yrityksessä, jossa hänen asemaansa arvostetaan ja työpanos huomataan, kuin suuressa firmassa jossa hän hukkuu työntekijöiden harmaaseen massaan.

TUNNETTUJA RAPUJA

Eino Leino, Robin Williams, Princess Diana, John Glen, Courtney Love, The Dalai Lama, Antoine de Saint-Exupery, Tom Cruise, Harrison Ford, Henry David Thoreau, Meryl Streep, Kevin Bacon, Sylvester Stallone, Bill Cosby, OJ Simpson, Henry VIII, Louis Armstrong, Ernest Hemingway, Tom Hanks, Julius Caesar, Marie Antoinette, Jean Cocteau, La Fontaine.

© 2005- Uniluoto.com. Kaikki oikeudet pidätetään. Kaikenlainen kopionti kielletty. Sivukartta - Mediakortti