Oinas

PÄIVÄMÄÄRÄT

21.3. – 20.4.

ELEMENTTI

Tuli

PLANEETTA

Mars

ESITTELY

Oinas on tulen merkki jota hallitsee Mars, auringon ollessa ylennetty, venuksen ollessa maanpaossa ja saturnuksen ollessa alentunut.

Luonnossa merkkiä edustaa ”itämisaika” – kevät. Oinas samaistetaan kaikkeen mikä ”alkaa, tulee ensiksi, kohoaa esiin”. Se edustaa päälikköä, opasta ja pioneeria. Oinas on mies, joka kunnostautuu ja asettaa normit tai nainen joka luo muoti-ilmiöitä.

Oinaan metalli on rauta, kivi rubiini tai karneoli, väri on punainen ja viikonpäivä on tiistai.

TEMPERAMENTTI

Oinaat ovat intohimoisia, impulsiivisia ja usein myös kärsimättömiä ja kiivaita.

TERVEYS

Oinaan merkki liitetään kaikkiin pään osiin. Huolet, loukkaantumiset ja tapaturmat vaikuttavat päähän ja sen elimiin ja monella oinaalla onkin pään alueella tai kaulassaan yksi tai useampi arpi muistona tapaturmasta tai leikkauksesta.
Oinaille suun ja kuulokanavien sairaudet ja tulehdukset ovat varsin tavallisia ja oinailla esiintyy muita helpommin hermosärkyä kasvojen alueella sekä silmävaivoja.

LUONNE

Oinaan silmiinpistävämpiä ominaisuuksia ovat impulsiivisuus ja energisyys. Oinaan onkin saatava päästää koko energiavarastonsa valloilleen ettei räjähtäisi. Oinaan kyky puhkua tarmoa vaikuttaa ehtymättömältä ja oinaan elinvoima pakottaakin oinaan toimimaan ja tekemään jatkuvasti.

Oinas on kiihkeä, impulsiivinen, sitkeä ja hyvin aloitekykyinen. oinas syöksyy eteenpäin ja tarttuu rohkeasti työhön kuin työhön.

Väsymättömyys ja innostuneisuus kerää oinaan lähelle epävarmoja ja arkoja seuralaisia. Oinas on erinomainen kouluttaja sillä oinaalla ei ole nimeksikään itsesuojeluvaistoa ja asettaakin itsensä vaaroille alttiiksi varsin helposti.

Oinaassa on ainesta päälliköksi, oppaaksi, kouluttajaksi ja usein automaattisesti oinaasta tulee ryhmän tai retkikunnan johtaja. Oinas herättää luottamusta koska ei osaa olla viekas – johtuen impulsiivisista mielijohteistaan. Mielipiteensä oinas esittää voimakkaasti ja tekee päätökset hyökkäävästi mutta arvovaltaisesti.

Oinaan mielessä kuohuu jatkuvasti – nuoruuden levottomuus säilyy vanhuuteen saakka ja oinas onkin ikuisesti levoton ja ajatteleva nuorukainen jolla on tarve piilottaa tulevaisuudenpelkonsa jatkuvan toiminnan alle.

Oinaan merkin huonontuessa pahojen vaikutusten alaisena oinaan hyvistä ominaisuuksista tulee merkittäviä vikoja. Hyvänä päivänä rohkeasta oinaasta tulee äkkipikainen, ärtyisä ja väkivaltainen henkilö joka vastailee kärkkäästi ja ajatuu riitoihin ja tappeluihin.

Lienee sanomattakin selvää, ettei Oinas lepää koskaan.

SEURAELÄMÄ

Lapsena oinas osaa olla oikea kauhukakara, todellinen villevallaton, joka on aina huolena vanhemmilleen ja naapureilleen. Kaikenlaiset kepposet ja kujeet pyörivät lapsi-oinaan mielessä eikä hän pelkää toteuttaa niitä.

Aikuisena oinas sekoittaa pakkaa niin hyvässä kuin pahassakin, sännäten paikalle kuin pyörremysky, herättäen keskustelua ja ihmettelyä kanssaihmisissää – jättäen jälkeensä melkoisen hälinän lähtiessään.

Oinas osaa olla miellyttävä koska hän on vilpitön, spontaani ja impulsiivinen. Oinas herättää luottamusta ihmisissä varmojen asenteidensa ja mielipiteidensä kautta. Oinas usein kuitenkin vaarantaa yrityksensä tuloksen äkkipikaisuudellaan, mikä voi tuhota suurimman osan hänen vaivannäöstään.

TUNNE-ELÄMÄ

Vaihtelunhaluisena henkilönä oinas on hyvin flirttaileva ja helposti kumppania vaihtava. Oinas tuntee pakottavaa tarvetta vaihtaa kumppania koska pysyvän liiton kahle on hänelle kauhistus – vaikka se tekeekin usein oinaasta sisimmässään yksinäisen ihmisen.

Oinas on yhtä räiskettä, tulta ja tappuraa – tunteet kiehuvat ja räiskyvät. Oinas haluaa kaiken nyt-heti-paikalla ja odottaminen on oinaalle lähes mahdotonta. Oinaan maskuliinisuus ilmenee äkkipikaisuutena ja väkivaltaisuutena. Silti oinas on järkevä elämänkumppani – tunne-elämän huolet kun eivät oinasta pahemmin paina.

Mikäli oinas joskus ajelehtii avioliiton seesteiseen satamaan, hän on uskollinen aviopuolisko – vaikkakaan elämä oinaan kanssa ei ole helppoa.

AMMATIT

Oinas tarvitsee työn jossa voi purkaa energiaansa. Sotilasura viehättää monia oinaita ja kaikki päähän liittyvät ammatit sopivat oinaalle, kuten hammaslääkäri, optikko tai hattukauppias. Oinas on erinomainen opas ja tulkki ja hän on kuin kotonaan kaikissa tilanteissa jossa saa johtaa tai lähteä valloittamaan suurta tuntematonta. Oinaasta tulee erinomainen urheiluvalmentaja ja tuomarina hän on lahjomattoman puolueeton. Lääkärinä oinaat erikoistuvat aivokirurgiaan.

TUNNETTUJA OINAITA

Elias Lönnrot, Warren Beatty, Marlon Brando, Harry Houdini, Thomas Jefferson, Elton John, Celine Dion, Diana Ross, Francis Ford Coppola, Vincent Van Gogh, Al Gore, marsalkka Göring, Johann Sebastian Bach, Einstein, Pertti ”Spede” Pasanen, Unenkulkija.

© 2005- Uniluoto.com. Kaikki oikeudet pidätetään. Kaikenlainen kopionti kielletty. Sivukartta - Mediakortti
Tämä verkkosivu on osa mediatomaatti mediataloa