Neitsyt

PÄIVÄMÄÄRÄT

23.8. – 22.9.

ELEMENTTI

Maa

PLANEETTA

Merkurius

ESITTELY

Neitsyt on muuttuva maan merkki ja sitä hallitsee Merkurius Jupiterin ollessa maanpaossa ja Venuksen alenemassa. Luonnossa merkkiä edustaa sadonkorjuu.

Elämässä Neitsyt liitetään käytännöllisyyden tajuun ja merkki edustaa käsityöläistä, alaista ja etsijää.

Neitsyen metalli on elohopea, kiviä kvartsi ja jaspis, värinä on tummanvihreä ja viikonpäivänä keskiviikko.

TEMPERAMENTTI

Neitsyet ovat hermostuneita ihmisiä.

TERVEYS

Neitsyt liitetään sisäelimiin ja heidän vaivojaan ovatkin suolitulehdukset, ummetukset ja umpisuolen tulehdukset. Neitsyt murehtii jatkuvasti terveydestään.

LUONNE

Neitsyet ovat itsetutkiskelijoita – he analysoivat kokoajan itseään ja tekemisiään ja tuntemuksiaan ja tarkastelevat itseään taukoamatta. Neitsyt lajilltelee ja analysoi kaikkea, hän on järjestelmälllinen ja pikkutarkka pilkunviilaaja. Neitsyet ovat tarkkoja ja säntillisiä ja heillä on pakottava tarve käydä kaikki asiat läpi jälkikäteen – niin yksin kuin yhdessäkin.

Pikkutarkkuutensa ja yksityiskohtiin paneutumisensa vuoksi Neitsyt voi työssään ja tunne-elämässäänkin jäädä polkemaan paikalleen. Neitsyt on älykäs ja ahkera työntekijä mutta myös kitsas. Pikkutarkan yksityiskotiin keskittyvän luonteensa takia Neitsyt ei ikinä näe ongelmia kokonaisuutena eikä pysty selviytymään mistään ongelmista ilman että hän analysoi, paloittelee ja pilkkoo ongelman pienempiin, yksinkertaisiin palasiin.

SEURAELÄMÄ

Neitsyet ovat luonnostaan pidättyväisiä eivätkä kovinkaan helpolla sitoudu mihinkään. He ovat kriittisiä ja koska he analysoivat kaiken ja jokaisen, he vieroittavat itsensä muista ihmisistä ja heidän sympatioistaan – eihän kukaan halua tulla analysoiduksi vuorokauden ympäri. Neitsyt ystävystyy aina vain hyötymistarkoituksessa eikä hän kykene näyttämään tunteitaan saatika että hänen kiintymyksellään olisi mitään tekemistä todellisten, syvien, tunteiden kanssa.

Neityen kitsastelu ärsyttää hänen lähellään olevia ihmisiä eikä hän osaa keskustella muista kuin omista työhön liittyvistä ongelmistaan tai terveydentilastaan jossa on taas aivan varmasti jotain huonosti. Neitsyestä puuttuu kaikki luonnollinen, inhimillinen, lämpö ja tunne.

Toiset arvostavat Neitsyen kirjaviisautta ja sukuaan kohtaan osoittamaansa kiintymystä mutta puolisona ja kumppanina Neitsyt ei ole houkutteleva. Hänen arvosteleva ja analysoiva luonteensa vähentää hänen muita etujaan niin paljon että vain harva jaksaa Neitsyen seuraa niin paljon että alkaisi vakavaan suhteeseen hänen kanssaan.

TUNNE-ELÄMÄ

Neitsyt haluaa hyötyä kaikessa, niin myös ihmissuhteissa ja rakkausasioissakin. Neitsyelle rakkaudenjulistukset ja hiljaa yössä kuiskatut tunteenpurkaukset ovat täysin hyödyttömiä ja turhia ja Neitsyt näyttääkin tunteensa puuhastelemalla kotona arkisia asioita.

Yleensä Neitsyet ovat uskollisia mutta epäluuloisia ja kitsaita ja heidän kumppaneilleen lankeaakin kallis hinta maksettavaksi Neitsyen uskollisuudesta. Neitsyt pystyy tekemään puolisonsa hyvinkin onnelliseksi jos tämä on Neitsyenlainen järki-ihminen. Kaikissa muissa tapauksissa parisuhde Neitsyen kanssa on lähestulkoon aina lässähtänyt kohokas sillä Neitsyen suhteissa ei tunteilla ole sijaa.

AMMATIT

Koska Neitsyt on varsin älykäs ja lahjakas hän soveltuu hyvin tiedemieheksi. Järjestelmällisyyden ja täsmällisyyden takia häntä arvostetaan työpaikalla aina. Neitsyt soveltuu parhaiten ammatteihin joissa hän voi käyttää luonteenomaisia piirteitään hyväksi.

Tarkkana ja yksityiskohtiin takertuvana ihmisenä Neitsyt on loistava kultaseppä, hienomekaanikko tai kirjanpitäjä.
Neitsyt on aina parhaiten edukseen työssään, koska siellä arvostetaan niitä luonteenpiirteitä joita Neitsyellä on.

TUNNETTUJA NEITSYITÄ

Urho Kekkonen, F.E. Sillanpää, Stephen King, H G Wells, Leonard Bernstein, Michael Jackson, Sophia Loren, D. H. Lawrence, Queen Elizabeth, Sean Connery, Ingrid Bergman, Oliver Stone, Dorothy Parker, Bruno Bettleheim, Geraldine Ferraro, Julio Iglesias, Ludwig XVI, Paul Bourget.

© 2005- Uniluoto.com. Kaikki oikeudet pidätetään. Kaikenlainen kopionti kielletty. Sivukartta - Mediakortti