Leijona

PÄIVÄMÄÄRÄT

23.7. – 22.8.

ELEMENTTI

Tuli

PLANEETTA

Aurinko

ESITTELY

Leijona on tulen merkki, kiinteä merkki jota hallitsee Aurinko Uranuksen ollessa maanpaossa.

Luonnossa merkkiä edustaa kypsymis- ja hedelmällisyysaika ja elämässä Leijonaa symbolisoivat kuningas, presidentti ja isä.

Leijonan metalli on kulta, kiviä ovat timantti, zirkoni ja maasälpä, värinä on appelsiininkeltainen ja viikonpäivä on sunnuntai.

TEMPERAMENTTI

Leijonat ovat intohimoisia ihmisiä.

TERVEYS

Leijona liitetään sydämeen ja verenkiertoon ja hänen huolenaan ovatkin sydänviat, rytmihäiriöt, korkea verenpaine sekä leukemia.

LUONNE

Leijona on luonteeltaan päättäväinen, eläväinen ja dynaaminen. Hän tuntee itsensä paremmin kuin mikään toinen eläinradan merkeistä ja pitää jalkansa tiukasti maanpinnalla.

Leijona haluaa olla kunnioitettu ja arvostettu ja on mielellään valokeilassa ja arvoasemassa. Monet Leijonat ovat pohjattoman ylpeitä, turhamaisia ja itseriittoisia.

Leijonan mahdolliset ongelmat ratkeavat nopeasti sillä heidän imelenkiintonsa ei riitä pitkäksi aikaa muuhun kuin heihin itseensä. Leijonat tekevät suuria suunnitelmia ja elävät sen mukaisesti suureellista elämää.

Leijonat pitävät kauneudesta ja kauniista asioista ja Leijonat ovatkin varsin materialistisia. Heidän ylpeytensä, suunnaton kunnianhimonsa ja itsekeskeisyytensä ovat pääasiassa ainoat esteet heidän menestymisensä tiellä.

SEURAELÄMÄ

Leijona osaa olla hyväntahtoinen ja antelias mutta samalla hän on myös komenteleva ja hänen ylpeytensä haavoittuu kovin helposti. Leijona näyttäytyy mielellään arvovaltaisten ihmisten seurassa, koska hänen mielestään arvovaltaiset seuralaiset vain lisäävät hänen omaa arvoaan ja arvovaltaansa.

Todellisia ystäviä Leijonalla on vain vähän, vain harva sietää Leijonaa niin kauan että saisi todellista kosketusta Leijonan sisimpään. Tästä johtuen seurapiirisuharitkin Leijonat vanhenevatkin usein ylhäisessä yksinäisyydessään peilaten kauneuttaan ja suuruuttaan peilistä – ainoan ystävänsä heijastuksen kanssa.

TUNNE-ELÄMÄ

Leijonaa ei voi hyvänäkään päivänä sanoa tunteelliseksi. Eniten hän etsii kumppanistaan tukea omalle paremmuudelleen ja puolison tuleekin olla joissakin asioissa häntä parempi – esimerkiksi yhteiskunnallisessa arvoasteikossa parempi puoliso on Leijonalle varsin mieleinen, pönkittäähän kumppani sopivasti Leijonan omaa arvoa.

Joidenkin Leijonien ollessa intohimoisia ja jalomielisiä toiset Leijonat ovat autuaan tietämättömiä elämän iloista ja elävät välinpitämättömyyden synkissä vesissä välittämättä miten heidän elämänsä muihin vaikuttaa.

Leijona näkee mielellään romanssiensa kukoistavan ylellisyydessä ja valitseekin usein kumppanikseen arvovaltaisia ja varakkaita henkilöitä.

AMMATIT

Tietoisen omasta tärkeydestään Leijona ei koskaan tyydy alistavaan työhön vaan hänet löytää aina itselleen mieleisestä toimesta. Kun Leijona keksii sen mitä haluaa, hän ei epäröi tallata alleen niin työtovereitaan kuin esimiehiään. Turhamaisena ja itsekeskeisenä hänen suosikkejaan tulee niistä jotka osaavat imarrella häntä parhaiten.

Leijonalle sopivia ammattialoja on lääketiede, pankkiiri, poliitikko tai korukauppias. Taiteellisemman Leijonan löytää ateljeesta veistämästä suurta veistosta tai hämyisestä klubista musisoimasta.

TUNNETTUJA LEIJONIA

Risto Ryti, Whitney Houston, Fidel Castro, George Bernard Shaw, Madonna, Andy Warhol, Robert Redford, Dustin Hoffman, Napoleon, Alfred Hitchcock, Carl Jung, Mae West, Jacqueline Kennedy Onassis, Robert De Niro, Tipper Gore, Arnold Scharzenegger, Herman Melville, Stanley Kubrick, Peter O’Toole, Emily Bronte, Amelia Earhart, Bill Clinton, Monica Lewinsky, Ludwig XIV, Mussolini, Rockefeller.

© 2005- Uniluoto.com. Kaikki oikeudet pidätetään. Kaikenlainen kopionti kielletty. Sivukartta - Mediakortti