Kauris

PÄIVÄMÄÄRÄT

23.12. – 20.1.

ELEMENTTI

Maa

PLANEETTA

Saturnus

ESITTELY

Kauris on maan merkki, jota Saturnus hallitsee Marsin ollessa ylennetty, Kuun ollessa maanpaossa ja Jupiterin ollessa alenemassa.

Kauris symboloi paljastumista ja edustaa vanhuksia.

Kauriin metalli on lyijy, kiviänsä onyks ja gagaatti, väri on musta ja viikonpäivä lauantai.

TEMPERAMENTTI

Kauriit ovat hermostuneita ihmisiä.

TERVEYS

Kauris liitetään luustoon ja polviniveliin ja heille reumaattiset vaivat ovat varsin tyypillisiä. Kauriit vilustuvat herkästi ja saavat tästä johtuen helposti erilaisia hermosärkyjä.

LUONNE

Kauriilla on hyvin monimutkainen luonne. He ovat sisäänpäinkääntyneitä ja sotkevat vain harvoin itsensä toisten asioihin. Monesti Kauris pysyy jopa ystävilleen arvoituksena koko elämänsä ajan.

Kauris on lapsuudesta asti syrjäänvetäytyvä ja välttää kaikin tavoin yhteydenottoja ja tunteenilmauksia. He ovat mietiskeleviä ja vaitelijaita ja vaikuttavat ikäistään vanhemmilta nuorinakin. Kauriit ovat levottomia, pessimistisiä ja epäilevät jatkuvasti itseään mutta ovat samalla varsin kunnianhimoisia ja pyrkivät aina vain parempiin ja korkeampiin asemiin.

Kauris on innokas opiskelija, kyvykäs tutkija ja erittäin tarkkaavainen. Hänen päättelykykynsä on erinomainen ja tiedonjanonsa sammumaton. Kauris suhtautuu elämään ja kaikkiin asioihin varauksella ja hänen luonteenpiirteensä tekevät hänestä vaikean lähestyttävän. Kauriin saituus, jatkuva tyytymättömyys ja kaikki ystäviään kohtaan kehittämänsä rajoitukset vaikeuttavat hänen seurassaan olemista ja viihtymistä.

Joissain tapauksissa Kauriin luonteenpiirteet muuttuvat luonnevioiksi ja hänestä tulee itsekäs, epäluotettava ja määräilevä.

SEURAELÄMÄ

Kauriit pakenevat ihmissuhteita, rakastavat yksinäisyyttä ja rakastavat omaa rauhaansa. He ovat hyvin pidättyväisiä eivätkä halua minkäänlaisia tunteenilmaisuja missään tilanteessa.

Kauriit ovat järjestelmällisiä ja täsmällisiä mutta heillä ei ole mielikuvistusta nimeksikään. Kauriit inhoavat odottamattomia vieraita eikä edes Gevalia-kahvi pelasta tilannetta. Kauris ei yleensä osoita ystävyyttään ja jos niin tekee hän tekee sen hyvin valikoiden. Kun Kauris joskus ystävystyy, on ystävyyssuhde varsin kestävä mutta suuria tunteita ei silloinkaan nähdä.

Kauris viihtyy mielummin yksin kuin seurassa ja hyvä niin sillä hänen pidättyväisyytensä ja tunnekylmyytensä tekisivät seurassa olemisen melko vaikeaksi.

TUNNE-ELÄMÄ

Kauriin tunteet eivät ehkä ole kovinkaan näkyviä tai ylitsevutavia mutta ne ovat kylläkin syviä ja vakaita. He ovat arkoja, mikä vaikeuttaa ystävyyden näyttämistä.

Kauriit avioituvat yleensä itseään vanhemman kumppanin kanssa ja he ovat tyytyväisiä avioliitossaan vaikka se perustuu yleensä enemmän järkeen kuin tunteiden paloon. Kauriiden avioliitot ovat yleensä rauhaisia ja vain harvoin heidän liittonsa ajautuu avioeroon.

Kauriit yrittävät olla hyviä vanhempia ja käyttävät paljon yritystä kasvattaessaan jälkikasvuaan, mutta lapset eivät voi ikinä ymmärtää Kauris-vanhempiaan ja usein aliarvioivat vanhempansa.

AMMATIT

Vaikka Kauriit ovat älykkäitä ja tekevät hyvää työtä, he eivät yleensä ole ansaitsemassaan asemassa. Tämä taas johtuu heidän asenteestaan ja sopeutumiskyvyttömyydestään, hyökkääväisyydestään ja välinpitämättömyydestään. Kauriit ylenevät virassaan hitaasti mutta varmasti ja saavat kiittää menestyksestään kovaa työtä jota ovat tehneet.

Kaurista viehättää arkkitehtuuri ja hänen luonteenpiirteensä viittavat järjestelytehtäviin. Erakkomaisen luonteensa takia Kauriit sopivat erinomaisesti arkistointi-, kirjasto- ja museotyöhön. Kauris on pidetty työtoveri täsmällisyytensä ja järjestelmällisyytensä takia. Työssään Kauris on aina tunnollinen ja tarkka.

TUNNETTUJA KAURIITA

Paracelsus, Edgar Allen Poe, Cary Grant, Clara Barton, Henri Matisse, Henry Miller, Nicholas Cage, Stephen Hawking, David Bowie, Mao Tse Tung, Mary TYler Moore, Joan Baez, Carlos Casteneda, Albert Schweitzer, Jim Carrey, Louis Pasteur, Muhammad Ali, Humphrey Bogart, Isaac Newton, Joan of Arc, Benjamin Franklin, Martin Luther King Jr., Richard Nixon, Elvis Presley, Paul Doumer, Sadi Carno.

© 2005- Uniluoto.com. Kaikki oikeudet pidätetään. Kaikenlainen kopionti kielletty. Sivukartta - Mediakortti