Jousimies

PÄIVÄMÄÄRÄT

23.11. – 22.12.

ELEMENTTI

Tuli

PLANEETTA

Jupiter

ESITTELY

Jousimies on Jupiterin hallitsema tulen merkki Merkuriuksen ollessa maanpaossa ja jousimies samaistetaan rauhantuomariin ja muihin korkeisiin hallinnollisiin arvohenkilöihin. Jousimiehen katsotaan edustavan urheilijaa, opettajaa ja filosofia.

Jousimiehen metalli on tina, kivi on Siperiasta peräisin oleva purppura-ametisti, värinsä on purppura ja viikonpäivä on torstai.

TEMPERAMENTTI

Jousimies on usein hermostunut ja ailahtelevainen.

TERVEYS

Jousimies liittyy reisiin, valtimoihin ja lihaksistoon ja jousimiehelle ominaisia vaivoja ovat iskias ja erilaiset lihaskrampit. Jos jousimies joutuu onnettomuuten, hän luultavammin loukkaa reitensä.

LUONNE

Jousimiehen luonnetta kuvaa hyvin karkaistu metalli – se on jähmeä mutta taipuisa. Jousimiehet ovat iloisia, seurallisia ja optimistisia sekä idealistisia, spontaaneja ja kunnianhimoisia. Jousimies on antelias ja hallitsee itsensä melko hyvin.

Jousimiehen kaksinaisen luonteen takia häntä ei ole helppo kuvailla henkilönä. Vaikka jousimies onkin tietoinen omista saavutuksistaan ja ansioistaan hän voi silti olla vaatimaton. Jousimiehelle ominaista on olla kaikkea samaan aikaan – uskollinen ja epäluotettava, itsekäs ja antelias sekä uskalias ja harkitsevainen.

Jousimiehen innostuneisuus on yleensä hyvin tarttuvaa. Jousimies loistaa käskyjen antajana mutta pystyy varsin pätevästi toteuttamaan ne myös itse. Hän tekee päätökset nopeasti ja toimii myös nopeasti.

Jousimiehellä on korkealla liitelevät ihanteet – hän kunnioittaa yhteiskunnan sääntöjä ja oikeuslaitosta ja noudattaa hyviä käyttäytymissääntöjä ja kaikkia yhteiskunnan normeiksi katsottuja tapoja. Jousimiehellä on sammumaton jano matkustella ympäri maailmaa tuntemattomiin maihin – samalla hän silti haluaa itselleen rauhallisen kodin jonne paeta maailmaa.

Jousimies on väsymätön kävelijä ja tuntee suurta mielihyvää lenkkeillessään ja kuljeskellessaan metsissä etsimässä maalauksellisia maisemia. Aika ajoin Jousimies tuntee itsensä hyvin masentuneeksi ja voi olla masennuksen vallassa pitkänkin aikaa. Jousimies torjuu masennustaan lukemalla tai matkustelemalla – hän ottaa avoimin mielin vastaan kaiken filosofiaan ja uskontoihin liittyvän.

Jousimiehet ovat jaloja, suurenmoisia ja yleisestiottaen hyviä, toisaalta jotkut jousimiehet voivat olla todella pinnallisia ja turhamaisia. Rehellisyydestään huolimatta Jousimies saattaa sotkeutua kaikenlaisiin laittomuuksiin.

SEURAELÄMÄ

Toisten ihmisten kanssa tekemisissä ollessaan Jousimies on ymmärtäväinen, suvaitsevainen, sovitteleva ja kiltti, jopa liiankin kiltti. Koska hän on mutkaton ja toimissaan rehellinen hän herättää välitöntä luottamusta kanssaihmisissään.

Johtajana hänellä on taito jakaa määräyksiä kuitenkaan korostamatta omaa ylhäistä arvovaltaansa. Jousimiehen käskyt ovat selkeitä ja tarkkoja. Jousimiehen ystävät, työtoverit ja alaoiset uskovat hänelle murheensa ja huolensa sillä jousimiehen selkeä näkemys asioista, hänen objektiivisuutensa ja rehellisyytensä tekevät jousimiehestä hyvän neuvonantajan.

Jousimies on ihmistystävällinen ja vieraanvarainen, erinomainen kasvattaja, ystävä ja naapuri ja jousimiestä pidetään aina arvossa.

TUNNE-ELÄMÄ

Jousimies rakastaa ja vihaa syvästi ja intohimoisesti. Hänen tunteensa puhkeavat kukkaan kun hän saa osakseen arvostusta. Jousimies on hienostunut, avokätinen ja hellä ja osoittaa kumppanilleen huomaavaisuutta monin pikku tavoin.

Avioliiton satamaan päätynyt jousimies pitää aina huolen siitä ettei hänen kumppaniltaan puutu mitään – aineellisesti tai tunne-elämässä – sillä jousimies on aina uskollinen ja huomioon ottava ja kunnioittaa niin puolisoaan kuin lapsiaankin. Jousimiestä kiinnostaa tavattomasti kaikki tuntematon ja jousimies päätyykin usein valitsemaan itselleen toista kansalaisuutta olevan puolison. Jousimiehet rakastuvat monia kertoja elämässään ja ovat puolisoina uskollisia ja vanhempina ihanteellisia.

Vihaista, loukattua tai muuten vaan huonolla tuulella olevaa jousimiestä ei kukaan haluaisi kohdata. Raivopään lailla höyryävä jousimies suoltaa suustaan kaiken mitä on aikojen saatossa sisälleen kerännyt – muistuttaen lähinnä psykoottisena ilman järjenhäivää eteenpäin jyräävää sarvikuonoa. Jousimiehet eivät kuitenkaan yleensä ole pitkävihaisia – ellei kyseessä ole jokin heitä todella pahasti loukannut henkilö.

AMMATIT

Kentauria käytetään usein kuvaamaan jousimiestä – sillä viitataan jousimiehen eläimiä (etenkin hevosta ja koiraa) kohtaan tuntemaan rakkauteen. Usein jousimiehet päätyvätkin eläinlääkäreiksi ja he ovat kiinnostuneita eläinten kasvatuksest, hyvinvoinnista ja hoitamisesta.

Jousimiehellä on opettajan ja kouluttajan ammattiin tarvittavia kykyjä ja he matkustavat paljon. Kiinnostus kaikkea tuntematonta kohtaan yhdistettynä diplomaattiseen luoneeseen saa jousimiehen usein muuttamaan ulkomaille ja valitsemaan ammatin vaikkapa matkaoppaana. Jousimies tyydyttää suunnattoman seikkailunhalunsa työskentelemässä matkatoimistossa. laivayhtiössä tai jopa lähetyssaarnaajana. Merkillepantavaa onkin että monet kirkon korkeassa virassa toimivat henkilöt, papit sekä rauhantuomarit ovat jousimiehiä.

Jousimiehen tulee saada liikkua vapaasti, toteuttaa itseään eikä hänen pidä olla liian sidottu työaikoihin tai työpöytänsä ääreen – se masentaa hänet syvästi.

TUNNETTUJA JOUSIMIEHIÄ

J.K. Paasikivi, Jean Sibelius, Frank Sinatra, Steven Spielberg, Tina Turner, Joe DiMaggio, Beethoven, Noel Coward, Walt Disney, Mark Twain, Winston Churchill, Woody Allen, Brad Pitt, Jane Austen, Emily Dickinson, Frank Zappa, Jimi Hendrix, Jim Morrison, Walt Disney, Beethoven, Karhuntassu

© 2005- Uniluoto.com. Kaikki oikeudet pidätetään. Kaikenlainen kopionti kielletty. Sivukartta - Mediakortti
Tämä verkkosivu on osa mediatomaatti mediataloa