Härkä

PÄIVÄMÄÄRÄT

21.4. – 20.5.

ELEMENTTI

Maa

PLANEETTA

Venus

ESITTELY

Härkä on maan merkki Venuksen ja Kuun ollessa ylennetty ja Marsin ollessa maanpaossa. Härän merkkiä luonnossa vastaa versomisaika – myöhäinen kevät.

Härän vaikutusta voi kuvata sanalla ”omistaa” – se tarkoittaa maata, maaseutua, työlaistä. Härän katsotaan edustavan itsepintaisuutta ja suurta tuottajaa.

Härän metalli on kupari, kivi on smaragdi, jaspis tai akvamariini, värinsä on vihreä ja viikonpäivä on perjantai.

TEMPERAMENTTI

Härät ovat hermostuneita ja intohimoisia.

TERVEYS

Härän merkki liittyy kaulaa ja äänielimiin ja ne ovat erityisen herkkiä huolten, onnettomuuksien ja sairauksien ollessa kyseessä. Myös kilpirauhanen ja sen toimintahäiriöt voivat vaikuttaa härkään.

Tyypillisiä sairauksia härällä ovat kurkku- ja nielurisatulehdukset, runsas hieneritys sekä erilaiset ihottumat ja ihovaivat. Härän ahneus tekee hänestä suursyömärin ja ruumiinrakenteelta härkä onkin usein suurikokoinen ja voimakas. Härkien elinikä on yleensä melko pitkä.

LUONNE

Härät ovat tyyniä, tasapainoisia ja mietteliäitä, he aloittavat kaiken harkiten ja vievät työnsä loppuun sinnikkäästi ja ahkerasti. Härälle sopivat erityisesti pitkäkestoiset työt sillä härältä löytyy tällaisten töiden suorittamiseen tarvittavaa pitkäjänteisyyttä. Parhaimmillaan härkä on silloin kun hänellä on joku kannustin. Härkä on mukautuva ja vastaanottavainen mikä tekeekin härästä hyvän tiimityöntekijän.

Herkkyytensä ansiosta härkä pärjää hyvin taiteilijana ja parhaimmillaan hän on laulun ja musiikin parissa. Härkä on monasti tapoihinsa tottunut ja rutiinit ovatkin tärkeitä – härkä ei pidä muutoksista.

härkä omaksuu uusia asioita hitaanpuoleisesti mutta hänen muistinsa on usein suunnaton. Härän parhaita ominaisuuksia ovat kärsivällisyys ja vankkumattomuus ja pahin heikkoutensa on uskomaton jääräpäisyys jota vastaan minkäänlainen järkeily ei auta.

Härkä rakastaa rahaa – ei sen takia että olisi saita – vaan koska se vakuuttaa hänet tekemänsä työnsä arvokkuudesta. Härkä arvostaa mukavuutta ja rentoutumista siinä missä maanviljeliä peltojaan tai taidemaalari taulujaan.

SEURAELÄMÄ

Härkä on leppoisa ihminen jonka kanssa on helppo elää koska hän välttelee riitoja ja usein tekeekin kaiken voitavansa niiden tyynnyttämiseksi heti alkuunsa. Tämän luonteenpiirteen takia härällä on usein lukuisia ystäviä. Härkä-lapsi tarvitsee paljon kannustusta ja rohkaisua koska hän on järkevä, harkitseva ja hidas.

Hyvien tapojen oppiminen nuorena on härälle välttämätöntä, sillä muutosta inhoavana ihmisenä härkä ei halua muuttaa tapojaan myöhemmin.

Härän osoittama kiintymys ja uskollisuus ystäviään ja lähimmäisiään kohtaan ovat arvokkaita asioita ja hänen pitkävihaisuutensa tekee hänestä varteenotettavan vastustajan kenelle tahansa. Yhteiskunnallisissa ja ammatillisissa suhteissa härkä on tahditon ja särmikäs mikä johtuu härän itsepäisyydestä. Härkä kuitenkin menestyy elämässä – ahkeran työnteon ja omaisuuden vaalimisen takia – ei hidalgomaisen sulavan käytöksensä johdosta.

TUNNE-ELÄMÄ

Härkä on aistillinen, rehevä ihminen ja vaikka hän onkin enemmän hiomaton raakatimantti kuin säteilevä kruununjalokivi, hän viehättää vastakkaista sukupuolta taianomaisesti. Härän herkkätunteisuus, jonka hän on yrittänyt haudata tyyneyden alle, antaa hänelle luontaisen kyvyn ymmärtää naisten ongelmia. Härkä on myös hyvin omistushaluinen ja mustasukkainen, mikä tekee härästä haastavan kumppanin.

Härän rakkaus on vakaata, rajua, intohimoista ja palavaa – samoin hänen vihansa.

AMMATIT

Härkä on luontoihminen – hän rakastaa ja ymmärtää sitä vaistomaisesti. Tämän takia kaikki ammatit ja työt jotka lähentävät hänen suhdettaan luontoon, kuten maanviljelijä tai puutarhuri, sopivat härälle loistavasti. Luontoon ja sen hyvinvointiin liittyvät asiat kiinnostavat härkää. Härästä voi tulla myös puutavarakauppias, arkkitehti tai vaikkapa isännöitsijä. Myöhemmällä iällä härkä mielellään valitsee itselleen taiteellisen uran tai opetusalan.

TUNNETTUJA HÄRKIÄ

Cher, Frank Capra, Bono, Billy Joel, Michelle Pfeiffer, Barbra Streisand, Sigmund Freud, Katharine Hepburn, Stevie Wonder, Jerry Seinfeld, Queen Elizabeth II, Bing Crosby, Lenin, Tsaikovski, Caruso, Charlie Chaplin, Hitler.

© 2005- Uniluoto.com. Kaikki oikeudet pidätetään. Kaikenlainen kopionti kielletty. Sivukartta - Mediakortti