Tilastollisesti

Horoskoopeissa puhuessa monesti törmää siihen että ihmiset päivittelevät etteivät ne voi pitää paikkaansa koska ihmisiä on monenluontoisia, kasvatustapoja monia ja kasvuympäristöjä vielä useampia.

Tässä artikkellissa pureudun lukumäärään eli ihmisten luonteiden monimuotoisuus suhteutettuna horoskooppien lukumäärään eli voiko tämä kaikki yleensä pitää paikkaansa?

No. Lasketaanpa.

Alustetaan: Ihmisiä on n. kuusi miljardia eli 6.000.000.000 kappaletta. Yleisin väittämä on että horoskoopit eivät voi pitää paikkaansa koska horoskooppeja on vain 12 ja ihmisiä kuusi miljardia, pitäisi samanluonteisia ihmisiä olla 500.000.000 eli 500 miljoonaa.

Aika paljon samankaltaisia ihmisiä eikö totta? Tarkennetaan hieman.

Horoskoopeissa eniten vaikuttavat aspektit ovat Nousevat ja Laskevat horoskoopit, eli se kun otetaan yhtälöön mukaan saadaan 12 potenssiin 12 erilaista horoskooppia jolloin erityyppisiä luonteita olisi 8.916.100.448.256 kpl eli eriluonteisia ihmisiä olisi 8 triljoonaa; Enemmän ihmisiä kuin tällä hetkellä tiettävästi on maapallolla.

Noniin? Eikö tämä jo ratkaise ongelman? Varmasti, mutta jos vielä halutaan nysvätä voidaan laskea mukaan horoskooppein rajataantumat eli kahden eri horoskoopin välillä olevat alueet, horoskooppien eri painovaikutukset, biologinen ja sosiaalinen ympäristö niin pitäisi laskea vähintään 365 potenssiin lisää sekä muut pikkumuuttujat joten ei liene tarvitse enää ihmetellä miksi meitä on niin moneksi.

No. Annamme jutun olla ja jätämme matematiikot miettimään elektronien projektioratoja elektrosuihkun eri vaiheissa.

– Kalle

© 2005- Uniluoto.com. Kaikki oikeudet pidätetään. Kaikenlainen kopionti kielletty. Sivukartta - Mediakortti