Oinaan Ego

Mikään ei ole niin suuri kuin Oinaan ego. Tiedän tämän koska minä olen oinas. Oinaat ovat suurmiehiä. Ja osa myös suurnaisia.

Tunnetteko ketään tunnettuja oinaita? Minä tunnen. Se on nimittäin oinaan tehtävä tuntea myös kaikki muut suursieluiset oinaat. Minun ja muiden oinaiden lisäksi suuria oinaita ovat olleet mm. Adolf Hitler, John Sebastian Bach, Hugh Hefner, Harry Houdini, Pertti ”Spede” Pasanen ja Al Gore. Me oinaat olemme pioneereja.

Ja me tiedämme sen.

Mutta älä ota meitä väärin: Me emme yritä suoraan olla johtajia, emmekä halua ehdottomasti olla valokeilassa viemässä kansakuntaa eteenpäin lakaisten kuin uusi luuta vanhat ideologiat ja asiat edestämme luoden uutta – Ei, se osa vain jostain syystä lankeaa meille. Meitä yritetään vastustella, meitä ihannoidaan ja vihataan, ja meistä ollaan monta mieltä eikä se varmasti helpota mainettamme että luonteemme on kuin juhannuskokko johon on heitetty bensaa: Saatamme tulistua kuin tulimyrsky jos joku päättää vääntää oikeasta napista.

Temperamenttisuutemme onkin sekä ainoa kompastuskivemme että voimavaramme. Olemme raivohulluja uutta luovia taiteiljoita jotka ovat intohimoisia niin elämän kuin parisuhteenkin suhteen ja kun oikea klikkaus iskee me tulemme kuin pyörremyrsky ja usein jäljet ovat myös samanlaiset. Saatamme innostua nousemaan barrikaadeille ja heiluttaa punaista lippua korkealla kansakunnille mutta teemme sitä vain juurikin sen verran aikaa kuin meitä kiinnostaa ennenkuin päätämme keksiä jotain uutta tekemistä.

Pitkäpinnaisuus ei ole oinaan hyve, vaikka muuten olemmekin niin loistavia.

Oinaan loistavuutta ei kuitenkaan saa alkaa luulemaan omahyväisyydeksi tai itsekeskeisyydeksi. Ei. Sehän ei voi olla mahdollista. Oinas on nöyrä. Ainakin halutessaan. Eli hyvin harvoin. Oinas ei kuitenkaan yritä olla omahyväinen tai itsekeskeinen vaikka muutama mätä yksilö silloin tällöin sattuukin syntymään — Mutta tällöin usein ei ole aidoista oinaista vaan lähinnä niistä jotka ovat juuri ja juuri syntyneet sattumaan oinaan horoskooppiin päivämäärien juuri vaihduttua. Minäkin tunnen muutaman eivätkä he ansaitse edes mainintaa.

Mutta me muut oinaat: Me vain olemme juuri näin hyviä.

– Kalle

© 2005- Uniluoto.com. Kaikki oikeudet pidätetään. Kaikenlainen kopionti kielletty. Sivukartta - Mediakortti